ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator Město Kopřivnice - Kopřivnické noviny ze dne 01.12.2022 - Kamarádskou polévku vařilo v Pětce na Severu sedm týmů
Přejít na hlavní navigaci Přejít na vedlejší navigaci Přejít na obsah
Hlavička stránky
logo Instagram logo Facebook Město Kopřivnice
Štefánikova 1163/12
742 21 Kopřivnice
Telefon: (+420) 556 879 411
E-mail: posta@koprivnice.cz
ID datové schránky: 42bb7zg
IČ: 00298077
Otevírací doba a kontakty
Cyklostezky v Kopřivnici - foto Yan a Baara Čelikovských - YB studio

Kopřivnické noviny

Kopřivnické noviny číslo 42/2022 ze dne 01.12.2022

Kamarádskou polévku vařilo v Pětce na Severu sedm týmů

(Počet zobrazení: 1702)
Jednu z polévek vařili na akci v komunitním centru Pětka i pracovníci kopřivnické pobočky Armády spásy, a to indickou.
FOTO: DANA HOĎÁKOVÁ
Jednu z polévek vařili na akci v komunitním centru Pětka i pracovníci kopřivnické pobočky Armády spásy, a to indickou.
FOTO: DANA HOĎÁKOVÁ

Kopřivnice (hod) – V úterý 22. listopadu se v areálu centra Pětka konal první ročník Kamarádské polévky, který pořádala kopřivnická pobočka Armády spásy. Soutěžit o nejlepší polévku přišlo sedm týmů, převážně z řad organizací poskytujících sociální služby.

„Tuhle tradici jsem založila v Ostravě před třinácti lety, kde se v červnu vaří polévka. Akce se jmenuje Polévka je grunt a tady máme takový nějaký upgrade této soutěže, protože Armáda spásy má ve svém hesle tři S. Začíná to soup, protože nejdříve dáme lidem najíst. Pak je to soap – to znamená umýt – a třetí S je salvation, tedy spasení. Což znamená, že vlastně máme duchovní, kteří nějakým způsobem dávají duchovní pomoc našim uživatelům. Samozřejmě Armáda spásy má úzké spojení s jídlem, protože v první světové válce důstojníci Armády spásy smažili koblihy v helmách vojáků, takže Armádu spásy jídlo neustále provází,“ okomentovala vznik nové tradice v Kopřivnici vedoucí místní pobočky Armády spásy Marcela Stryjová.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o první ročník akce, zájemců ochutnat polévku z řad veřejnosti moc nepřišlo. Nicméně soutěž proběhla a nejlepší polévku, a to gulášovku v kotlíku na ohni, uvařil tým z Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Kamarád, druhá skončila tzv. sekyrková, kterou uvařily pracovnice se svými klienty z Denního stacionáře Kopretina, třetí místo obsadila zelňačka připravená pracovnicemi a klienty sociálně terapeutických dílen Effatha. Pracovnice sociálního odboru, které vařily poctivou fazolovou polévku, obsadily čtvrté místo. Zbylé porce polévek byly převezeny do kopřivnického azylového domu, kde si na nich pochutnali klienti.


Prohlášení o přístupnosti    Mapa stránek    RSS    Cookies    Upravit mé předvolby cookies    Ochrana oznamovatelů